Mindfulness Cursus (8-daagse MBSR)


IMG_2053

Mindfulness cursussen (MBSR)


Algemeen:

Een Mindfulness cursus (MBSR) bestaat uit 8 bijeenkomsten van elk 2,5 uur. Bij de cursus horen oefeningen om thuis te doen. Deze oefeningen nemen ongeveer 1 uur per dag in beslag. Tijdens de bijeenkomsten raad ik aan om makkelijk zittende kleding aan te doen.

MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction en geeft aan dat binnen deze cursus met name de focus ligt op het verminderen van stress.

In elke bijeenkomst staat een ander thema centraal, bijvoorbeeld ”De automatische piloot”, ”Zijn met wat er is” en ”Gedachten zijn geen feiten”.

De eerste bijeenkomsten staat vooral in het teken van hoe de automatische piloot werkt, het herkennen van de automatische piloot en en het richten van je aandacht. In het kort gezegd: om uit je hoofd en meer in je lichaam te leren zijn. Hierbij speelt je lichaam en de ademhaling een belangrijke rol.

Na bijeenkomst 4, wordt er steeds meer geoefend met het observeren van je gedachten, je emoties en je gevoelens, het vasthouden van je aandacht, ook bij de minder prettige gevoelens en gedachten en het laten zijn van die gedachten en gevoelens. In het kort gezegd: je oefent met het accepteren en loslaten en met het minder identificeren met gedachten, emoties en gevoelens die je hebt. Ook hier speelt de adem een belangrijke rol bij, maar ook je gedachten en emoties worden onderdeel van de oefeningen.

Een bedrijfstraining, training op locatie of introductie workshop Mindfulness is ook mogelijk. Onder Mindfulness voor bedrijven en Overig aanbod kan je meer informatie hierover vinden.

Aanmelden voor de 8-weekse mindfulness trainingen of introductieworkshops kan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina of onderĀ Aanmelden.

Goed om te weten: Ik ben een gecertificeerd trainer door de Vereniging Voor Mindfulness (lidnummer 2015-63) en heb een door hen erkende opleiding gevolgd. Tevens ben ik een gecertificeerd trainer niveau 2 van de Vereniging Mindfulness voor Belgie en Nederland, lidnummer 2017923. Ook deze vereniging heeft de door mij gevolgde opleidingen erkend. KvK nummer van De Wereld van Nu is 64849457.

Aanmeldformulier