Mindfulness Cursus (MBSR) en Mindful2Work


IMG_2053

Mindfulness Cursus (MBSR)

Een Mindfulness cursus (MBSR) bestaat uit 8 bijeenkomsten van elk 2,5 uur. Bij de cursus horen oefeningen om thuis te doen. Deze oefeningen nemen ongeveer 1 uur per dag in beslag. Tijdens de bijeenkomsten raad ik aan om makkelijk zittende kleding aan te doen.

MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction en geeft aan dat binnen deze cursus met name de focus ligt op het verminderen van stress.

In elke bijeenkomst staat een ander thema centraal, bijvoorbeeld ”De automatische piloot”, ”Zijn met wat er is” en ”Gedachten zijn geen feiten”.

De eerste bijeenkomsten staat vooral in het teken van hoe de automatische piloot werkt, het herkennen van de automatische piloot en en het richten van je aandacht. In het kort gezegd: om uit je hoofd en meer in je lichaam te leren zijn. Hierbij speelt je lichaam en de ademhaling een belangrijke rol.

Na bijeenkomst 4, wordt er steeds meer geoefend met het observeren van je gedachten, je emoties en je gevoelens, het vasthouden van je aandacht, ook bij de minder prettige gevoelens en gedachten en het laten zijn van die gedachten en gevoelens. In het kort gezegd: je oefent met het accepteren en loslaten en met het minder identificeren met gedachten, emoties en gevoelens die je hebt. Ook hier speelt de adem een belangrijke rol bij, maar ook je gedachten en emoties worden onderdeel van de oefeningen.

Kosten: € 350,- per persoon, inclusief BTW en lesmateriaal.

Om je aan te melden of als je meer informatie wilt, kan het contactformulier onderaan deze pagina ingevuld worden.


Mindful2Work

Dit is een speciale, wetenschappelijk onderzochte Mindfulness Cursus voor iedereen die kampt met klachten als gevolg van een burn-out, overspannenheid en overbelasting. Alhoewel het vooral gericht is op klachten die ontstaan zijn door werk, kan je ook deelnemen als je overbelast bent vanwege bijvoorbeeld dubbele taken zoals mantelzorger, moeder/vader en werknemer zijn.

Soms zijn al die ballen die we in de lucht willen, en vaak van onszelf moeten houden, teveel. De intense vermoeidheid zorgt dat je letterlijk niet meer door kan. Je batterij is leeg en al je reserves zijn op.

Deze training combineert gezonde beweging (vergroting van de vitaliteit), rustgevende beweging (kalmerend effect voor lichaam en geest) met verkorte Mindfulness-oefeningen. Alle oefeningen houden rekening met de vermoeidheid die je kan voelen en daarmee de draagkracht die je hebt. Na de training voel jij je weer vitaler en heb je tools in handen om beter voor jezelf te zorgen in stressvolle en veeleisende situaties.

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten en 1 terugkombijeenkomst van 2 uur. Elke bijeenkomst vindt gedeeltelijk buiten plaats.

Kosten: € 320 per persoon, inclusief BTW en lesmateriaal.


Goed om te weten: Ik ben een gecertificeerd trainer door de Vereniging Voor Mindfulness (lidnummer 2015-63) en heb een door hen erkende opleiding gevolgd. Tevens ben ik een gecertificeerd categorie 2 trainer van de Vereniging Mindfulness voor Belgie en Nederland, lidnummer 2017923. Ook deze vereniging heeft de door mij gevolgde opleidingen erkend. KvK nummer van De Wereld van Nu is 64849457.

Contactformulier