Wie is De Wereld van Nu – Opleidingen – Ervaring


Creatief – Communicatief vaardig – Nieuwsgierig – Open – Empathisch – Hoog Sensitief

Mijn naam is Rian Tange en ik ben ruim 4  jaar geleden in aanraking gekomen met Mindfulness. Ik ben getrouwd en moeder van een prachtige zoon. Nadat mijn zoon geboren was, kon ik moeilijk de balans vinden tussen moeder zijn, werk, tijd voor vrienden, familie en voor mezelf. Nadat ik een cursus Mindfulness had gedaan, zag ik weer helder waar mijn prioriteiten lagen. Ik leerde ‘nee’ zeggen, zonder schuldgevoel en ik werd liever voor mezelf. Ik hoefde niet alles meer perfect te doen en niet meer alle ballen in de lucht te houden. Met andere woorden: Mindfulness heeft me een bak met rust gebracht.

Vanaf de eerste cursusdag in mei 2013 ben ik dagelijks met Mindfulness bezig. Mindfulness heeft mijn relatie tot mijn sterke innerlijke criticus, mijn gedachten en emoties veranderd. Ik heb meer grip, weet beter wie ik ben, maak bewustere keuzes en beleef mijn leven meer. Dit is niet altijd makkelijk. Elke dag oefenen betekent ook elke dag een stukje meer ontdekken; ook de kanten van jezelf die je liever niet wilt zien. Het accepteren dat die kanten er ook zijn, is de manier om los te laten. Het is er nog, maar je wordt er niet meer door geleefd. Het is aanwezig, maar het heeft minder grip op je. Je kan bewust kiezen om je er niet door te laten leiden.

Naast het geven van Mindfulness Trainingen, werk ik als maatschappelijk begeleider van kwetsbare mensen. Speciale doelgroepen waar ik veel expertise in heb opgebouwd zijn jongeren, vluchtelingen en mensen/jongeren met schulden. Ik heb een bachelor degree in Voorlichting, Communicatie en PR (gericht op de non-profit sector) behaald aan Hogeschool Diedenoort in Wageningen.


Portfolio:

Mei 2015 – September 2015 – Basisopleiding Mindfulness Trainer (See True Opleidingen, Rob Vincken en Saskia Nefkens)

April 2016 – Opleiding Mindfulness en Omgaan met verlies (See True Opleidingen, Mieke Ankersmid)

Maart – April 2017 – Vervolgopleiding Mindfulness Trainer (See True Opleidingen, David Dewulf)

Juni 2017 – Stilte Retraite (See True Opleidingen, 2 etmalen, Rob Vincken en Franca Warmenhoven)

Juni 2017 – Opleiding Mindfulness voor Jongeren (See True Opleidingen, David Dewulf)

Augustus 2017 – Stilteretraite (Stichting Inzicht Meditatie, Vipassana retraite, 4 dagen, Coby van Herk en Ingrid Dassen)

April 2018 – Themadag Mindfulness & Zelfcompassie (Centrum Mindfulness, Frits Koster)

Oktober 2018 – Mindful2Work (See True Opleidingen, Anne Formsma)


Lidmaatschap beroepsvereniging:

VVM (Vereniging voor Mindfulness) : lidnummer 2015-63

VMBN (Vereniging voor Mindfulness Belgie en Nederland): lidnummer 2017923 | Categorie 2 Trainer

KVK nummer: 64849457